Min. objednávka 300 Kč. Doprava zdarma na vše! Akční ceny platí pro závoz do 12.4.2024

RECEPT: Kůzlečí pečeně s bramborami

recept,kuzleci

 

Kůzlečí je pro mě osobně symbolem Velikonoc. Můj táta byl celý život pošťák a rozvážel poštu po vesnicích kolem Jaroměře. A tak měl vždy tyto chovy zmapované a věděl, kam jít pro to nejlepší maso. Léta jsem ale kůzlečí neměl, a když, tak to nebylo ono. Až letos…. Kůzlečí kýta s kostí od Křečka nemá chybu.

 

Suroviny

Kůzlečí kýta s kostí 2 ks

Sůl

Máslo 3 PL

Víno bílé 100 ml

Česnek 5 stroužků

Rozmarýn 2 snítky

Brambory 800 g

Sádlo 40 g

 

Postup:

Do masa udělejte tenkým nožem otvory a prošpikujte je česnekem a úštipky rozmarýnu. Rozpusťte máslo, promíchejte ho s vínem a do této marinády maso naložte. Nechte v chladu asi 4 hodiny, nebo přes noc odpočinout. Občas obraťte.

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso vyjměte z marinády. Dobře omyté brambory nařízněte. Dejte je do pekáče a promíchejte s rozpuštěným sádlem. Mezi brambory položte kůzlečí maso, přelijte marinádou a vše osolte a opepřete. Pečte asi hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou.

Nejlepší kombinace je se špenátem a bramborovým knedlíkem.

 

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.

Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online na našem e-shopu. Při dopoledních objednávkách Vám nákup ještě ten den doručíme a Vy díky tomu máte záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.

IMG_7668