Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 10.2.2023

RECEPT: Slané muffiny s mletým masem a parmezánem

Mleté bochánky s parmazánovou krustou

 

O mletém mase jsem již psal. Někdo mleté maso miluje a další ho naopak úplně nevyhledává. Ale těch příznivců je víc. Na to vezmu jed. 

Obrovská výhoda je, že pokud si objednáte mleté maso u Křečka, tak ho vždy dostanete v prvotřídní kvalitě, a tedy čerstvé a z prověřených chovů. Vybrat si můžete buď mleté maso mix, to obsahuje 50 % vepřové plece a 50 % hovězího zadního masa, nebo jednodruhové vepřové či hovězí. Tento recept ale budeme připravovat z mixu.

Suroviny na 4 porce:

Toustový chléb – 4 plátky

Sušená rajčata nakládaná a osušená, nahrubo pokrájená – 4 ks

Mléko – 3 PL

Olivový olej – 3 PL

Jarní cibulka nakrájená na plátky, bílé a zelené části zvlášť – 4 ks

Česnek nasekaný nadrobno – 2 stroužky

Mleté maso mix – 750 g

Vejce – 1 ks

Rajčatová pasta, pyré – 4 PL

Třtinový cukr – 1 ČL

Kapary – 1 PL

Bazalka čerstvá jemně nasekaná  – 1 hrst

Sůl a pepř

Mozzarella nakrájená na kostičky – 100 g

Parmezán strouhaný – 3 PL



Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte formu na muffiny. Do mixéru dejte toastový chleba, sušená rajčata a několika pulzy mixéru nasekejte na hrubou strouhanku. Odložte 3 lžíce směsi, zbytek dejte do mísy a pokropte mlékem.

V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm 2 minuty bílé části jarní cibulky a česnek. Vsypte je do mísy ke strouhance a přidejte i zelené části jarní cibulky, maso, vejce, rajčatové pyré, cukr, kapary a bazalku. Osolte a opepřete podle chuti. Dobře promíchejte a zlehka vmíchejte mozzarellu. Směsí naplňte formičky na muffiny (jen asi do 3/4 formy).

Promíchejte parmazán s odloženou strouhankou a zbylou lžící oleje; osolte a opepřete. Směsí posypte muffiny a zlehka ji přitlačte.

Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a před vyklopením nechte 5 minut odpočívat. 

 

Tyto lahodné křupavé bochánky vám zpříjemní den a provoní celý byt. Tak si je řádně vychutnejte.

Dobrou chuť.

 

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.

Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online na našem e-shopu. Při dopoledních objednávkách Vám nákup ještě ten den doručíme a Vy díky tomu máte záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.

 

IMG_7668