RECEPT: Křehké šlehačkové kotlety s bramborami
Tohle je recept mé manželky, která ho zdědila po své mamince. Rozhodně nechci teď tvrdit, že by manželka, nebo tchyně neuměly vařit, naopak, ale faktem je, že na tento recept nemusíte být žádnými zkušenými kuchaři.
Pozvat přítelkyni na luxusní večeři do drahé restaurace umí každý. Pokud ale pohostíte vyhlédnutý objekt touhy našimi kotletami máte úspěch předem zaručený! Zvláště, když u Křečka objednáte velké Texas kotlety.
Suroviny na 4 porce:
Brambory 1 kg
Cibule 4 ks nakrájená na kolečka
Kotlety Texas 4 ks
Tvrdí sýr 200 g (eidam, taky k dostání u Křečka)
Smetana ke šlehání 250 ml
Sůl a pepř
Postup
Brambory oloupejte nebo je ve vodě pečlivě odrhněte kartáčkem a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli zbavte slupek a pokrájejte na kolečka. Sýr buď nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Kotlety naklepejte (ruka sevřená v pěst postačí), osolte a opepřete.
Do pekáče naskládejte cibuli, vrstvu brambor a navrch klaďte kotlety. Vše osolte a opepřete. Posypte je sýrem a zalijte šlehačkou. Pekáč zakryjte víkem, nebo alobalem a zhruba tři čtvrtě hodiny pečte. Potom pekáč otevřete a nechte dopékat 10 minut na barvu.
Kotlety s bramborami servírujte na vyhřáté talíře a vychutnejte si tohle dokonalé propojení jemné šlehačkové chuti, sýru s kvalitního vepřového masa.
Šéfkuchař Radek Pálka
Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online na našem e-shopu. Při dopoledních objednávkách Vám nákup ještě ten den doručíme a Vy díky tomu máte záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.