Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 2.12.2022

Recept Šunkofleky se slaninou od Křečka

obrazky-web-27-sunkofleky

Pořád přemýšlím, jaké další recepty a přitom jsem málem zapomněl na jedno z mých neoblíbenějších jídel a sice šunkofleky.

Pravda, dle názvu by se asi měla použít šunka. Ale ruku na srdce. Není anglická slanina od Křečka lepší
než šunka? (Tedy myslím do šunkofleků). ̈

A když k ,,obyčejným,, šunkoflekům přidáte pár vychytávek, jako máslo na dně pekáče, těstoviny
uvařené spolu s uzeným masem a taky ta trocha pepře navrch, tak to nebude mít chybu.

Suroviny

Postup

Flíčky a nakrájené uzené maso dejte do vroucí osolené vody a uvařte je podle návodu na obalu těstovin. Ony ty těstoviny do sebe nasají vůni toho uzeného už během vaření.

V pekáči si rozpusťte máslo. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Slaninu lehce opečte na pánvi. S uvolněným tukem ji přelijte do mísy, přidejte flíčky s uzeným masem a prošlehaná, osolená a opepřená vejce.

Směs promíchejte, přesuňte do pekáče a dejte na 15 minut zapékat, aby byly šunkofleky krásně zlaté.

 

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK