Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 2.12.2022

Recept Reuben sendvič

obrazky-web-28-reuben-sendvic

Historek, které provázejí vznik tohoto legendárního sendviče, je nespočet a neomezují se jen na New York. Těžko říci, kdo, kdy a kde tuhle lahůdku vymyslel. Podstatné je jediné – kombinace pastrami, kysaného zelí, sýra a omáčky je sice neobvyklá, ale také úplně neodolatelná! A to ještě v New Yorku nemají Pastrami od Křečka

Suroviny

  • 400 g Pastrami - tenké plátky
  • 200 g Sýru Cheddar
  • 2 lžíce másla máslo 2 PL
  • 150 g kysaného zelí
  • 8 plátků chleba
  • Kyselé okurky na proložen

NA OCHUCENOU MAJNÉZU

  • 100 g majonézy
  • 1 lžíce kučupu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Hrst nadrobno nasekané petrželky
  • Pár kapek worcestrové omáčky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

Na ochucenou majonézu promíchejte všechny přísady, dochuťte solí a pepřem.

Z pastrami udělejte na plechu vyloženém pečicím papírem čtyři úhledné hromádky velikosti plátků chleba, rozdělte na ně sýr a dejte krátce zapéct do trouby pod gril (pokud máte flambovací pistoli, můžete ji na roztavení sýra použít). Všechny plátky chleba pomažte máslem a ze všech stran krátce opečte na pánvi (nebo dejte do toustovače a pak teprve namažte). Pak krajíce chleba potřete ochucenou majonézou, na čtyři z nich posaďte pastrami se sýrem a navrch rozdělte zelí. Ještě mezi to naskládejte kyselé okurky. Přiklopte zbylými plátky chleba, rozřízněte napůl, spojte párátkem a podávejte.

 

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK