Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 2.12.2022

Recept Fazolová polévka s klobásou

Není polévka jako polévka. Řeknete si asi ,,no to se předvedl, polévka", ale pozor tato fazolová polévka je jiná. Jednak díky Křečkově paprikové klobáse a potom díky použitým surovinám.

Dovolím si tvrdit, že touto polévkou nepohrdne žádný hladovec, který tvrdí, že polévka není pořádné jídlo.

Suroviny

  • Olivový olej 1 PL
  • Papriková klobása 200 g
  • Cibule červená 1 ks
  • 1 stroužek česneku
  • 1 l kuřecího vývaru 
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka saturejky
  • Fazole bílé vařené 2 konzervy
  • Fazolky zelené 150 g

NA OZDOBU

  • Rajčata cherry
  • Balzamikový ocet

Postup:

V hrnci na lžíci olivového oleje dozlatova opékejte 200 g klobásy, na plátky. Ztlumte a přidejte 1 červenou jemně nasekanou cibuli a stroužek česneku, nadrobno. Opékejte další 3 minuty. Zalijte litrem drůbežího vývaru. Osolte, opepřete, přidejte špetku saturejky a přiveďte k varu. Vsypte 2 konzervy bílých fazolí, slitých, 150 g zelených fazolek, pokrájených, a vařte asi 4 minuty doměkka.

Ozdobte třešňovými rajčátky a balzamikem.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK