Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 2.12.2022

Recept Králík se slaninou a tymiánem

Tradiční francouzská příprava! Křečkova slanina dodá jemnému, ale suššímu masu šťavnatost a tymián se zase postará o báječné aroma.

Suroviny

Postup:

Maso rozdělte na jednotlivé části, lehce osolte a posypte tymiánem - bylinky pěkně přitiskněte. Pak králičí maso oviňte slaninou a převažte kuchyňským provázkem.

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Neoloupané brambory nakrájejte na plátky, ty pak rozprostřete po dně pekáčku a stejnoměrně osolte. Položte na ně králičí balíčky a okolo dejte nakrájené cibulky. Všechno ještě zakápněte olejem.

Pečte asi hodinu. Maso jednou obraťte, aby se slanina vypékala stejnoměrně. Ke konci můžete teplotu na chvíli přibližně o dvacet stupňů zvýšit, aby králičí lákavě zezlátlo.

Příloha
Peče se spolu s masem, ale správně po francouzsku byste ji měli doplnit ještě zelenými fazolkami (lusky). Krátce je povařte v páře nebo na másle a opepřete.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK