Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 3. 6.

Recept na domácí bramborové halušky se zelím a uzeným masem

Recept na domácí bramborové halušky se zelím a uzeným masem

Do podzimního a zimního počasí jsou halušky naprosto ideální – člověk se po nich cítí krásně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu! Ale jen z obyčejných halušek udělá extra halušky Křečkova Oravská slanina a Křečkův špek bez kůže. 

Suroviny  na 4-5 porcí:

Postup:

  1. Syrové brambory nastrouhejte najemno. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu.
  2. Do brambor přidejte cca 2 lžičky soli a mouku. Vše důkladně zamíchejte. Těsto by mělo být o něco hustší, než na bramborák. Dobré je brambory rozmixovat ponorným mixérem. Těsto je pak lepší na další zpracování.
  3. Dejte vařit vodu v největším hrnci a osolte ji. Když se voda vaří, tak do ní vložte kousek těsta. Pokud noček zůstane v celku, tak je konzistence perfektní. Pokud se rozpadne, přidejte ještě mouku a pokus opakujte.
  4. Poté můžete vkládat halušky přes haluškovač, Nebo cedník s velkými oky.
  5. Halušky vařte 5–7 minut. Poté sceďte a přendejte do velké mísy. Toto množství těsta vařte tak na 2 - 3 dávky.
  6. Křečkova Oravská slanina - nejprve dejte vařit maso. Klidně den předem. Vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte cca 2 hodiny.
  7. Poté maso vyjměte a nakrájejte na malé kousky. Na ½ nadrobno nakrájeného špeku bez kůže orestujte najemno nakrájenou cibulku. Přidejte zelí i s polovinou šťávy ze zelí a vařte tak dlouho, až se šťáva vypaří.
  8. Nakonec přidejte nakrájenou Oravskou slaninu a uvařené halušky. Vše smíchejte a popřípadě dosolte. Ale slanina je dost slaná sama o sobě, tak většinou sůl už není potřeba. 
  9. Zbylou ½ špeku nakrájejte na kostičky, orestujte a tímto výpekem s uzenými škvarky ještě halušky posypte. 

Pokud jste ještě nezažili pocit mít ,,nebe v hubě,, tak máte jedinečnou příležitost.

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení