Min. objednávka 300 Kč. Doprava zdarma na vše! Akční ceny platí pro závoz do 26.4.2024

Recept na domácí bramborové halušky se zelím a uzeným masem

Recept na domácí bramborové halušky se zelím a uzeným masem

Do podzimního a zimního počasí jsou halušky naprosto ideální – člověk se po nich cítí krásně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu! Ale jen z obyčejných halušek udělá extra halušky Křečkova Oravská slanina a Křečkův špek bez kůže. 

Suroviny  na 4-5 porcí:

Postup:

  1. Syrové brambory nastrouhejte najemno. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu.
  2. Do brambor přidejte cca 2 lžičky soli a mouku. Vše důkladně zamíchejte. Těsto by mělo být o něco hustší, než na bramborák. Dobré je brambory rozmixovat ponorným mixérem. Těsto je pak lepší na další zpracování.
  3. Dejte vařit vodu v největším hrnci a osolte ji. Když se voda vaří, tak do ní vložte kousek těsta. Pokud noček zůstane v celku, tak je konzistence perfektní. Pokud se rozpadne, přidejte ještě mouku a pokus opakujte.
  4. Poté můžete vkládat halušky přes haluškovač, Nebo cedník s velkými oky.
  5. Halušky vařte 5–7 minut. Poté sceďte a přendejte do velké mísy. Toto množství těsta vařte tak na 2 - 3 dávky.
  6. Křečkova Oravská slanina - nejprve dejte vařit maso. Klidně den předem. Vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte cca 2 hodiny.
  7. Poté maso vyjměte a nakrájejte na malé kousky. Na ½ nadrobno nakrájeného špeku bez kůže orestujte najemno nakrájenou cibulku. Přidejte zelí i s polovinou šťávy ze zelí a vařte tak dlouho, až se šťáva vypaří.
  8. Nakonec přidejte nakrájenou Oravskou slaninu a uvařené halušky. Vše smíchejte a popřípadě dosolte. Ale slanina je dost slaná sama o sobě, tak většinou sůl už není potřeba. 
  9. Zbylou ½ špeku nakrájejte na kostičky, orestujte a tímto výpekem s uzenými škvarky ještě halušky posypte. 

Pokud jste ještě nezažili pocit mít ,,nebe v hubě,, tak máte jedinečnou příležitost.

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK