Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 3. 6.

Recept na kachní stehna po staročesku

10-recept-Kachní-stehna-po-staročesku-

Tento recept na kachnu není zcela typickým. Nicméně tento recept vřele doporučuji, protože nasládlá chuť sušeného ovoce a dezertního vína se dokonale snoubí s kachním masem, a tak této kombinaci žádný gurmán rozhodně neodolá! A tak neváhejte, objednejte kachní stehna a šup na to.

Na čtyři porce budeme potřebovat:

  • 4 ks kachní stehna
  • 120 g sušeného ovoce – rozinky, meruňky a švestky
  • 40 g loupaných mandlí
  • 100 ml dezertního vína (víno s vyšším obsahem cukru)
  • ½ l vývaru
  • 30 ml oleje
  • 1 lžíce másla
  • Sůl dle chuti
  • Kudrnka

Postup přípravy:

Nejprve si na drobné kostičky nakrájejte sušené ovoce (mimo rozinek, ty nechte v celku). To následně zalijte dezertním vínem a nechte nasáknout. Mandle si rozsekejte na menší kousky. Ale ne úplně na prášek. Důležité je, aby byly v mozaice vidět.

Každé kachní stehno si nařízněte dlouhým špičatým nožem pod kůží tak, aby vznikla kapsa, kterou naplňte namočeným a vymačkaným ovocem a mandlemi. 

Stehna uzavřete párátky a osolte. Následně je nejprve kůží dolů opečte na pánvi na oleji. Kůžička musí být hezky hnědá a důležité je, aby se opékáním co nejvíce vyškvařil podkožní tuk. Takže pánev rozpalte, ale potom mírně ztlumte plamen, aby se kůže nespálila. To celé může trvat cca 5 minut. Potom stehna otočte a opékejte ještě další 3 minuty. Stehna přendejte do pekáčku a na 160 °C pečte v troubě cca 1hodinu, až budou stehna měkká. Důležité je, aby byla stehna měkká a nevysušená

Do výpeku z pánve dejte víno z ovoce a nechte ho úplně odpařit. Potom přidejte vývar a ten zredukujte na polovinu. Omáčku z pánve vyceďte a zjemněte máslem. Na konec do omáčky přidejte nasekanou kudrnku a dle chuti osolte. Omáčka by měla být krásně nasládlá.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení