Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 3. 6.

Recept Vepřová panenka s bílým chřestem

Recept-Veprova-panenka-s-bilym-chrestem

Chřestová sezona u nás trvá obvykle od dubna do konce června a proto naše květnové recepty se budou točit kolem chřestu. Chřest je skvělý sám o sobě i v roli luxusní přílohy – jako v tomhle receptu.
Ale nejen z chřestu jsme živi. Uznávám, že chřest je vynikající sám o sobě, ale teprve vepřová panenka od Křečka dá této lahodné zelenině ten správný šmrnc.

Panenská svíčková nebo také panenka či filet patří k nejoceňovanějším a bohužel také nejdražším částem vepřového masa. Ovšem panenka se vyznačuje delikátní chutí a jemnou strukturou, navíc jsou v celém praseti je 2 relativně malé panenky, a od toho se cena odvíjí. Ale proč si alespoň jednou nedopřát. Navíc v Křečkově eshopu jsou k dostání panenky bez palců, takže dostanete maso prakticky bez odpadu.

Suroviny:

Na omáčku:

  • 2 PL majonézy
  • 2 sardelky (ančovičky)
  • 1⁄2 stroužku česneku
  • 50 g vlašských ořechů Citronová kůra z 1⁄2 citronu 1 PL pomerančové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

Panenku vcelku osolte, opepřete a zakapejte v míse olivovým olejem a vše vmasírujte do masa. Maso nechte aspoň 2 hodiny nebo lépe přes noc odpočívat v chladu.

Rozpalte si pánev s kapkou oleje a panenku opékejte z každé strany asi 8 minut. Maso vyjměte z pánve a nechte ho odpočívat. Maso tak zůstane uvnitř jemně narůžovělé a vláčné.

Chřest oloupejte a uvařte v osolené vodě cca 7 minut.

V pánvi po panence opečte slaninu do křupava a klínky citronu.

Suroviny na omáčku promixujte, jak moc dohladka chcete, osolte a opepřete. Maso nakrájejte a podávejte s omáčkou, opečenými klínky citronu, slaninou a s chřestem.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení