Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 1.7.

Recept Grilovaná vepřová krkovice

Recept-grilovana-krkovice

Z jednoho spotřebitelského průzkumu vyplývá, že celých 96 procent populace v České republice grilování už někdy zažilo a z toho 98 procent respondentů potvrdilo, že grilují několikrát do roka. Jinými slovy, grilování u čechů patří k těm nejoblíbenějším letním aktivitám.

Není lepšího masa na gril, než krkovice. Je příjemně prorostlá, přitom libová. Maso z krku je krátké, takže steaky budou jemné a měkké. Pokud použijete maso od Křečka a marinádu PROGAST, budete se ještě dlouho olizovat.

Suroviny na 4 porce: 

Na omáčku:

  • 2 PL majonézy
  • 2 sardelky (ančovičky)
  • 1⁄2 stroužku česneku
  • 50 g vlašských ořechů Citronová kůra z 1⁄2 citronu 1 PL pomerančové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

Z krkovice si nakrájejte 4 pěkné plátky a potřete je marinádou Texas ze všech stran. Maso marinujte alespoň 5 hodin.
Výhodou je, že marinády PROGAST jsou bez glutamanu a jsou zcela přírodní. Navíc obsahují sůl, takže marinování máte zcela bez práce.

Rozpalte si gril a potřete ho trochou oleje. Krkovice pečte z každé strany 5-7 minut. Jen pozor aby nebyly vysušené.
Po 10-12 minutách steaky sundejte z grilu a nechte je mimo žár takové 2-3 minuty odpočinout.

K vepřovému se hodí dobré pivo a nakládaná zelenina.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení