Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 2.12.2022

Recept Grilovaná vepřová krkovice

Recept-grilovana-krkovice

Z jednoho spotřebitelského průzkumu vyplývá, že celých 96 procent populace v České republice grilování už někdy zažilo a z toho 98 procent respondentů potvrdilo, že grilují několikrát do roka. Jinými slovy, grilování u čechů patří k těm nejoblíbenějším letním aktivitám.

Není lepšího masa na gril, než krkovice. Je příjemně prorostlá, přitom libová. Maso z krku je krátké, takže steaky budou jemné a měkké. Pokud použijete maso od Křečka a marinádu PROGAST, budete se ještě dlouho olizovat.

Suroviny na 4 porce: 

Na omáčku:

  • 2 PL majonézy
  • 2 sardelky (ančovičky)
  • 1⁄2 stroužku česneku
  • 50 g vlašských ořechů Citronová kůra z 1⁄2 citronu 1 PL pomerančové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

Z krkovice si nakrájejte 4 pěkné plátky a potřete je marinádou Texas ze všech stran. Maso marinujte alespoň 5 hodin.
Výhodou je, že marinády PROGAST jsou bez glutamanu a jsou zcela přírodní. Navíc obsahují sůl, takže marinování máte zcela bez práce.

Rozpalte si gril a potřete ho trochou oleje. Krkovice pečte z každé strany 5-7 minut. Jen pozor aby nebyly vysušené.
Po 10-12 minutách steaky sundejte z grilu a nechte je mimo žár takové 2-3 minuty odpočinout.

K vepřovému se hodí dobré pivo a nakládaná zelenina.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK