Min. objednávka 300 Kč. Doprava ZDARMA na vše! Akční ceny platí pro závoz do 31. prosince 2024

Recept Kuře se zeleným chřestem a estragonem

12-Recept-Kure-se-zelenym-chrestem-a-estragonem

Výborná a lehká večeře, nebo třeba teď v chřestové sezóně i víkendový oběd, který je velmi
jednoduchý a chutný.

Kuřecí maso je nejvyužívanějším druhem z kategorie drůbeže. Kromě jemné chuti a nízkého
obsahu tuku patří k jeho přednostem všestranné využití v kuchyni a možnost nejrůznějších
kombinací s celou řadou ingrediencí, jako třeba s chřestem.

Já vám něco povím. Možná sežene kuřecí prsa jinde než u Křečka. Určitě se dají koupit i
zmrzlá a někdy i levnější. Ale kvalita není o ceně. Pokud chcete mít kuřecí prsa kvalitní,
čerstvá a především z Českých chovů, tak Křečkův eshop je jasná jasná volba.

Suroviny

  • 500 g malých brambor - nejlépe nových se slupkou
  • 4 kuřecí prsa, nebo ještě lépe stehenní plátky
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 1 svazek malý svazek estragonu
  • 200 g zeleného chřestu
  • 180 g zakysané smetany, nebo crème fraîche
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

Nejprve jděte na www.masokrecek.cz a objednejte si kuřecí prsa chlazená.
Brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a povařte asi 10–15 minut
doměkka. Sceďte a udržujte teplé.
Kuře osolte a opepřete. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a zvolna na
něm opékejte kuře a nahrubo nakrájenou cibuli, aby začaly hnědnout, asi 5 minut, ke konci
přidejte utřený česnek. Kuře přitom jednou otočte a cibuli pravidelně míchejte.
Maso s cibulí a česnekem zalijte vývarem, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte k mírnému
varu. Duste 5 minut, pak kuře obraťte, přidejte uvařený zelený chřest a duste ještě 3 minuty
(kuře musí být uvnitř zcela hotové). Zbývající estragon nakrájejte.

Do pánve přidejte crème fraîche či smetanu, míchejte a pár vteřin prohřívejte. Podávejte s
vařenými novými bramborami.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK