Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 1.7.

Recept Kuře se zeleným chřestem a estragonem

12-Recept-Kure-se-zelenym-chrestem-a-estragonem

Výborná a lehká večeře, nebo třeba teď v chřestové sezóně i víkendový oběd, který je velmi
jednoduchý a chutný.

Kuřecí maso je nejvyužívanějším druhem z kategorie drůbeže. Kromě jemné chuti a nízkého
obsahu tuku patří k jeho přednostem všestranné využití v kuchyni a možnost nejrůznějších
kombinací s celou řadou ingrediencí, jako třeba s chřestem.

Já vám něco povím. Možná sežene kuřecí prsa jinde než u Křečka. Určitě se dají koupit i
zmrzlá a někdy i levnější. Ale kvalita není o ceně. Pokud chcete mít kuřecí prsa kvalitní,
čerstvá a především z Českých chovů, tak Křečkův eshop je jasná jasná volba.

Suroviny

  • 500 g malých brambor - nejlépe nových se slupkou
  • 4 kuřecí prsa, nebo ještě lépe stehenní plátky
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 1 svazek malý svazek estragonu
  • 200 g zeleného chřestu
  • 180 g zakysané smetany, nebo crème fraîche
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

Nejprve jděte na www.masokrecek.cz a objednejte si kuřecí prsa chlazená.
Brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a povařte asi 10–15 minut
doměkka. Sceďte a udržujte teplé.
Kuře osolte a opepřete. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a zvolna na
něm opékejte kuře a nahrubo nakrájenou cibuli, aby začaly hnědnout, asi 5 minut, ke konci
přidejte utřený česnek. Kuře přitom jednou otočte a cibuli pravidelně míchejte.
Maso s cibulí a česnekem zalijte vývarem, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte k mírnému
varu. Duste 5 minut, pak kuře obraťte, přidejte uvařený zelený chřest a duste ještě 3 minuty
(kuře musí být uvnitř zcela hotové). Zbývající estragon nakrájejte.

Do pánve přidejte crème fraîche či smetanu, míchejte a pár vteřin prohřívejte. Podávejte s
vařenými novými bramborami.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení