Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 2.12.2022

Recept Šunkové rolky s chřestem

Sunkove rolky s chrestem

 

Dokonalá chuťovka – ať už na party nebo jen tak k televizi. Pokud na tuto
jednoduchou pochoutku použijete Křečkovu výběrovou šunku, výsledek bude
dokonalý.

Když jsem s Křečkem před mnoha lety začal spolupracovat, tak především uzeniny
byly tím důvodem. Mám rád poctivou práci, konstantní kvalitu a řekněme řemeslnost.
A přesně tyto faktory v Křečkových uzeninách obecně najdete. A ještě jedno plus
Křečkovy uzeniny mají a sice jsou bezlepkové. Žádná mouka, žádná sója, žádné
náhražky. Pouze maso, maso a zase maso. A je mi ctí, že uzeniny od Křečka
odebírám již dobrých 6 let a nikdy jsem neměl důvod měnit. A to doporučuji i vám.

Suroviny

  • 100 g sýru typu žervé, např. Lučina
  • 10 ks zeleného chřestu
  • 10 plátků Výběrové šunky
  • 2 cm čerstvého křenu
  • 100 g listového těsta
  • 1 vejce
  • Sůl
  • Petrželka na ozdobu

Postup

Zelený chřest si uvařte v osolené vodě. Každý vychladlý chřest obalte plátkem šunky a dejte
stranou. Lučinu smíchejte se solí a nastrouhaným křenem.
Listové těsto si vyválejte, rozkrájejte na 10 čtverců. Na každý čtverec dejte lžíci ochucené
lučiny, na ni položte zabalený chřest a zaviňte.
Tyto rolky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte 20 minut na 170 stupňů.
Hotové rolky posypte nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK