Min. objednávka 300 Kč. Doprava zdarma na vše! Akční ceny platí pro závoz do 26.4.2024

Recept Hovězí flank na grilu

hovezi flank

 

Léto budiž pochváleno. Především díky teplému počasí, sezení venku a pochopitelně
grilování.

Ke grilování pochopitelně patří i marinování masa. Velmi oblíbená a přesto velmi složitá
disciplína. I my profesionální kuchaři vedeme spory. Někdo tvrdí maso osolit, jiný nesolit.
Vždyť se maso během pečení potírá další slanou marinádou a potom by bylo přesolené.
Co je však svatosvatá pravda je fakt, že správná marináda povýší dobrou výchozí surovinu na
ještě lepší. Jídlo zjemní, dochutí a zkrátí dobu jeho tepelné úpravy.
Ale buďte v klidu. Marinování jsme vyřešili za vás. Takže teď u Křečka koupíte nejen skvělé
maso, ale i výborné marinády řady PROGAST.

Na grilovaný hovězí flank, to báječné maso z hovězího pupku, což je křehké maso ideální
právě pro přípravu steaků budeme potřebovat:

Na 4 porce:

Postup

Flank potřete marinádou ze všech stran a nechte nejlépe 24 hodin marinovat. Výhodou je, že
marinády PROGAST jsou bez glutamanu a jsou zcela přírodní. Navíc obsahují sůl, takže
marinování máte zcela bez práce.
Rozpalte si gril, potřete ho trochou oleje. Na něj položte flank a pečte z každé strany cca 6
minut. Doba pečení se bude lišit od výšky steaku a požadované úpravy. 12 minut je ideální na
úpravu medium při výšce cca 3 cm.
Po 12 minutách steaky sundejte z grilu a nechte je mimo žár takové 2-3 minuty odpočinout.
Flank je vynikající, když ho nakrájíte na tenké plátky.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK