Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 2.12.2022

Recept Kebaby z mletého masa

kebaby

 

Za mých mladých let nebylo mleté maso moc populární. Asi kdysi řezníci do mletého semleli
co se dalo a tak trochu tomu bývalému odporu rozumím. Naštěstí to máme řezníky jako je
Křeček a u něho se mletého rozhodně bát nemusíte..

A pokud mleté maso smícháte s marinádou PROGAST, bude grilování hračka.

Suroviny na 4 porce:

Postup

Koriandr nasekejte najemno, stejně tak červenou cibuli. Maso, cibuli, koriandr a marinády
dejte do mísy, důkladně promíchejte a nechte cca 2 hodiny odpočívat. Zapomeňte na
strouhanku a vajíčka. Maso od Křečka je dobré jen tak.
Následně maso rozdělte na 8 stejných částí a vytvořte z něho válečky, které napíchnete na
špejli.
Rozpalte si gril a potřete ho trochou oleje. Kebaby pečte z každé strany cca 2 minuty. Celkem
tak 10-12 minut. A máte hotovo.
Ke kebabu z mletého se výborně hodí řecké Tzatziky.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK