Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 2.12.2022

Recept Texas kotleta na grilu

17-recept-texas-kotleta

 

Tak Texas kotleta od Křečka, to je něco pro opravdové milovníky masa. Jednak ji u Křečka
seženete v chlazeném stavu, což je vždy výhoda a potom, každá jednotlivá kotleta váží 300-
400g. A tak o hladu po konzumaci tohoto kusu masa nemůže být řeč. A když Texas kotleta,
tak pochopitelně i Texas marináda od společnosti Progast.

Na 4 porce budete potřebovat:

Postup

Marinádu si dejte do misky a připravte si štěteček. Na trhu je spousta štětců, které jsou
vhodné do kuchyně. Upřímně ty z hobby marketů nedoporučuji. Stává se, že pouští chlupy a
to masu neprospěje.

Z rozmarýnu otrhejte jednotlivé jehličí a stonek vyhoďte.

Kotlety dejte do mísy, silně potřete marinádou Texas, a každý díl masa posypte pár kousky
rozmarýnu. Maso otočte, a postup zopakujte.

V této fázi maso zakryjte potravinářskou fólií a nechte přes noc marinovat.
Pochopitelně maso můžete dělat v domácích podmínkách na pánvi, ale já doporučuji ho dělat
na venkovním grilu.

Gril si pořádně rozpalte. Lehce gril potřete olejem. Maso položte na rozpálený gril a pečte
maso z obou stran vždy 2-3 minuty.

Následně maso z grilu sundejte a zabalte ho do alobalu. Takto zabalené maso nechte na kraji
grilu ještě 5 minut odpočívat.
Po pěti minutách maso vyjměte, přendejte ho na talíř a je hotovo.

Křečkova Texas kotleta nejlépe chutná s grilovanými brambory a grilovanou zeleninou. Ale
salátem z čerstvé zeleniny a pečivem taky nic nezkazíte.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

 Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK