Min. objednávka 300 Kč. Doprava ZDARMA na vše! Akční ceny platí pro závoz do 31. prosince 2024

Recept Kuřecí křídla na grilu

18-recept-texas-kridla

Já nevím jak vy, ale já mám křídla rád. Někomu by mohlo vadit maso obírat a raději jde do
steaku. Já osobně mám právě tu obíračku rád. Grilování je obřad. Není to jen o tom rychle
něco upéct a sníst, ale jde především o to být s přáteli, rodinou a známými a prostě si to užít.

A abych nezapomněl. Kdyby náhodou někdo pochyboval, jestli křídla koupit u Křečka, nebo
někde jinde, tak za mě rozhodně u Křečka.

Jednak dostanete křídla chlazená, potom z českého chovu a co víc, při objednávce nad 500 Kč
vám maso dovezou až k vám domů, a to i s potřebnou marinádou.
S marinádami Progast nebylo grilování nikdy snažší.

Na 4 porce:

Postup

Marinádu si dejte do misky. Přidejte do ní utřený česnek a nakrájenou feferonku.
Feferonka být nemusí, ale já rád křídla pikantnější.
Vše promíchejte, přidejte křídla, pořádně je obalte marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a
nechte alespoň 4 hodiny marinovat.
Mezi tím si rozpalte gril. To žhavé v grilu nahrňte na jednu polovinu a vytvořte si tak 2 zóny.
Jednu horkou – grilovací a pak tu druhou udržovací, nebo řekněme ne tak horkou.
Děláme to proto, že kuřecí křídla je vhodné grilovat kombinací přímého a nepřímého
působení tepla. Přímo nad teplem tak grilujeme maso z každé strany asi 2 minuty. Po uplynutí
času přesuneme kuřecí křídla do studené zóny a grilujeme je nepřímo. To potrvá cirka 30–40
minut. Je hlavně proto, aby křídla nezčernala a aby byla po dokončení grilování křupavá,
propečená a stále šťavnatá. Já bych si ke křídlům dal pečenou bramboru a k ní bylinkovou
zakysanou smetanu.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

 

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

 Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK