Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 26.8.

Recept Kuřecí křídla na grilu

18-recept-texas-kridla

Já nevím jak vy, ale já mám křídla rád. Někomu by mohlo vadit maso obírat a raději jde do
steaku. Já osobně mám právě tu obíračku rád. Grilování je obřad. Není to jen o tom rychle
něco upéct a sníst, ale jde především o to být s přáteli, rodinou a známými a prostě si to užít.

A abych nezapomněl. Kdyby náhodou někdo pochyboval, jestli křídla koupit u Křečka, nebo
někde jinde, tak za mě rozhodně u Křečka.

Jednak dostanete křídla chlazená, potom z českého chovu a co víc, při objednávce nad 500 Kč
vám maso dovezou až k vám domů, a to i s potřebnou marinádou.
S marinádami Progast nebylo grilování nikdy snažší.

Na 4 porce:

Postup

Marinádu si dejte do misky. Přidejte do ní utřený česnek a nakrájenou feferonku.
Feferonka být nemusí, ale já rád křídla pikantnější.
Vše promíchejte, přidejte křídla, pořádně je obalte marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a
nechte alespoň 4 hodiny marinovat.
Mezi tím si rozpalte gril. To žhavé v grilu nahrňte na jednu polovinu a vytvořte si tak 2 zóny.
Jednu horkou – grilovací a pak tu druhou udržovací, nebo řekněme ne tak horkou.
Děláme to proto, že kuřecí křídla je vhodné grilovat kombinací přímého a nepřímého
působení tepla. Přímo nad teplem tak grilujeme maso z každé strany asi 2 minuty. Po uplynutí
času přesuneme kuřecí křídla do studené zóny a grilujeme je nepřímo. To potrvá cirka 30–40
minut. Je hlavně proto, aby křídla nezčernala a aby byla po dokončení grilování křupavá,
propečená a stále šťavnatá. Já bych si ke křídlům dal pečenou bramboru a k ní bylinkovou
zakysanou smetanu.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

 

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

 Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení