Min. objednávka 300 Kč. Doprava zdarma na vše! Akční ceny platí pro závoz do 10.5.2024

Recept Špízy z krůtích prsou

19-recept-texas-spizy

Odborníci na výživu řadí krůtí maso mezi čtrnáct superpotravin. S těmi zbylými třinácti vás
nebudu zdržovat, ty nejsou od Křečka (většinou se jedná o zeleninu a ovoce).

Krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými masy mnohem vyšší obsah
bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je tedy z hlediska zdraví
velice kvalitním a zároveň lehce stravitelným masem.

Což je fajn a super, ale pro naše grilování suchost masa není nejlepší vlastností. Což ale vůbec
nevadí, když máte za zády Křečkův e-shop a jeho Oravskou slaninu.

Na 4 porce:

Postup

Krůtí prsa si nakrájejte na kousky cca 1,5x2 cm.
Na podobně velké kousky nakrájejte i slaninu a papriku. Cibuli si nakrájejte na klínky a
rozeberte si ji na jednotlivé segmenty.
Vše (maso, slaninu a zeleninu) dejte do mísy. Přidejte marinádu, promíchejte a nechte vše
dobré 2-3 hodiny odležet.
Po uplynutí času Vše napíchejte na 4 špejle střídavě. Důležité ale je, aby maso bylo vždy
vedle slaniny. Slaninou právě docílíte toho, že se krůtí maso nevysuší a zůstane krásně
šťavnaté a měkké.
V této fázi si rozpalte gril.
Jednotlivé špízy zabalte do alobalu. Položte je na gril a ze všech stran je pečte dobrých 5
minut. Celkem tedy 20 minut.
Po uplynutí času špízy rozbalte a položte je na olejem potřený gril a pečte je na barvu ještě
pár minut. Ale ne moc dlouho. Právě proto, aby špízy nebyly suché.
Uvidíte, že krůta, slanina a bylinková marináda Progast jdou výborně dohromady.

Hotové špízy doporučuji pokapat čerstvou limetkou.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK