Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 26.8.

Recept Špízy z krůtích prsou

19-recept-texas-spizy

Odborníci na výživu řadí krůtí maso mezi čtrnáct superpotravin. S těmi zbylými třinácti vás
nebudu zdržovat, ty nejsou od Křečka (většinou se jedná o zeleninu a ovoce).

Krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými masy mnohem vyšší obsah
bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je tedy z hlediska zdraví
velice kvalitním a zároveň lehce stravitelným masem.

Což je fajn a super, ale pro naše grilování suchost masa není nejlepší vlastností. Což ale vůbec
nevadí, když máte za zády Křečkův e-shop a jeho Oravskou slaninu.

Na 4 porce:

Postup

Krůtí prsa si nakrájejte na kousky cca 1,5x2 cm.
Na podobně velké kousky nakrájejte i slaninu a papriku. Cibuli si nakrájejte na klínky a
rozeberte si ji na jednotlivé segmenty.
Vše (maso, slaninu a zeleninu) dejte do mísy. Přidejte marinádu, promíchejte a nechte vše
dobré 2-3 hodiny odležet.
Po uplynutí času Vše napíchejte na 4 špejle střídavě. Důležité ale je, aby maso bylo vždy
vedle slaniny. Slaninou právě docílíte toho, že se krůtí maso nevysuší a zůstane krásně
šťavnaté a měkké.
V této fázi si rozpalte gril.
Jednotlivé špízy zabalte do alobalu. Položte je na gril a ze všech stran je pečte dobrých 5
minut. Celkem tedy 20 minut.
Po uplynutí času špízy rozbalte a položte je na olejem potřený gril a pečte je na barvu ještě
pár minut. Ale ne moc dlouho. Právě proto, aby špízy nebyly suché.
Uvidíte, že krůta, slanina a bylinková marináda Progast jdou výborně dohromady.

Hotové špízy doporučuji pokapat čerstvou limetkou.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

 

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení