Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 26.8.

Recept Tatarák po italsku

obrazky web - 20 - tatarak

Když jsem šmejdil v Křečkově e-shopu, narazil jsem na hovězí maso mleté na tatarák

Jednak jsem ho hned musel udělat, protože moje manželka tatarák miluje, ale hlavně jsem si vzpomněl na tatarák, který se sice jmenuje po italsku, ale naučil jsem se ho ve Francii. Tento tatarák je chuťově jiný, než na jaký jsme zvyklý, ale my už doma prakticky jiný neděláme.

Suroviny

  • 500 g hovězí maso mleté na tatarák
  • 100 ml panenský olivový olej 
  • 125 g strouhaného parmazánu
  • 1 červenou chilli papričku
  • 1 stroužek česneku + česnek na topinky
  • 2 lžíce kaparů
  • 100 g zelených oliv bez pecek
  • 1 svazek bazalky
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Chléb na topinky

Postup

Výhodou je, že maso od Křečka je již namleté, takže máte minimálně poloviční práci.

Olivy a kapary nasekejte najemno. Česnek utřete, bazalku nasekejte najemno chilli buďto nadrťte, nebo nakrájejte na mini kostičky, samozřejmě bez semínek. 

Následně maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoli jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii.

Podávejte s opečeným chlebem, česnekem a ozdobené třeba nasekanou pažitkou.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

 

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení