Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 7.10.

Recept na zapečené škvarkové brambory

8-recept-zapecene-skvarkove-brambory

„Kdo nejedl zde brambor, nebyl na Šumavě“. Tento více než sto let starý citát z turistického průvodce je velmi přesný. A co teprve, když brambory smícháte se škvarky v sádle od Křečka.

Na čtyři porce budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Brambory rozpulte a uvařte v osolené vodě skoro do měkka. Odhadem 10-12 minut v návaznosti na velikost brambory. Doporučuji, čím menší, tím lepší. Nejlepší je odrůda Grenaille.

Troubu si předehřejte na 230 °C. Mezi tím, co se vaří brambory si nakrájejte pórek na tenké plátky. Na sádle opékejte škvarky a pórek asi 5 minut. Vycezené brambory smíchejte se škvarky a pórkem. Osolte, opepřete, pokapejte octem a důkladně promíchejte. 

Promíchané brambory rozprostřete na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut dozlatova. Podávejte třeba se zelným salátem.

Přeštická prasátka, která jsou se Šumavou úzce spjaty se dnes moc nevidí, toto plemeno je úžasné a chutné a dalo základ třeba tradiční pražské šunce. Bohužel, a to se dnes moc nenosí mají tato prasátka velké množství sádla. Ale pokud na přeštické vepřové a přeštické sádlo narazíte, tak si ho určitě kupte, protože škvarky z přeštických čuníků jsou jednoznačně nejlepší.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK