Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 3. 6.

Recept na zapečené škvarkové brambory

8-recept-zapecene-skvarkove-brambory

„Kdo nejedl zde brambor, nebyl na Šumavě“. Tento více než sto let starý citát z turistického průvodce je velmi přesný. A co teprve, když brambory smícháte se škvarky v sádle od Křečka.

Na čtyři porce budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Brambory rozpulte a uvařte v osolené vodě skoro do měkka. Odhadem 10-12 minut v návaznosti na velikost brambory. Doporučuji, čím menší, tím lepší. Nejlepší je odrůda Grenaille.

Troubu si předehřejte na 230 °C. Mezi tím, co se vaří brambory si nakrájejte pórek na tenké plátky. Na sádle opékejte škvarky a pórek asi 5 minut. Vycezené brambory smíchejte se škvarky a pórkem. Osolte, opepřete, pokapejte octem a důkladně promíchejte. 

Promíchané brambory rozprostřete na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut dozlatova. Podávejte třeba se zelným salátem.

Přeštická prasátka, která jsou se Šumavou úzce spjaty se dnes moc nevidí, toto plemeno je úžasné a chutné a dalo základ třeba tradiční pražské šunce. Bohužel, a to se dnes moc nenosí mají tato prasátka velké množství sádla. Ale pokud na přeštické vepřové a přeštické sádlo narazíte, tak si ho určitě kupte, protože škvarky z přeštických čuníků jsou jednoznačně nejlepší.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení