Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 10.2.2023

Recept Pečená kachna

Gastronomie podléhá aktuálním trendům stejně jako móda. Naštěstí jsou jídla, která se stále vaří bez ohledu na to, co je právě v kurzu. Pečená kachna s domácím knedlíkem a zelím k nim patří a po zásluze ji můžeme řadit mezi evergreeny české kuchyně.

Jako příloha se k pečené kachně hodí houskové nebo bramborové knedlíky a bílé nebo červené zelí.

Suroviny

1 kachna o váze asi 1,8 kg

3–4 lžíce kmínu

Sůl na dochucení 

POSTUP:

Očištěnou kachnu opláchneme, odstraníme biskupa, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách při teplotě 180 stupňů dozlatova. Tučnější části během pečení mírně propichujeme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Kachnu během pečení přeléváme výpekem, aby se méně tučné části nevysušily. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, krátce provaříme a procedíme, poté do něj přidáme odlité sádlo a dobře promícháme.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK