Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 10.2.2023

Recept Kuba z hub se škvarky

Mezi tradiční Vánoční recepty bezesporu patří kroupový Kuba. Pravda, v tom starodávném pojetí jsou to kroupy, sušené houby, majoránka a česnek. Doba se ale změnila, navíc tu máme luxusní Křečkovy produkty, a tak proč si Kubu nevylepšit sádlem a škvarky. Navíc letošní houbařská sezóna byla výjimečná a pokud jste na tom stejně jako my, máte jich plné mrazáky.

Suroviny

Kroupy 300 g – větší krupky

Škvarky v sádle 100 g

Cibule 3 ks

Sůl

Pepř bílý mletý

Houby 250 g

Kmín drcený 1 ČL

Česnek 5 stroužků

Majoránka (drhnutá) 2 ČL

Cibule červená

Petrželka na ozdobení 

POSTUP:

Krupky operte ve studené vodě. V kastrolu na zhruba polovině rozehřátého sádla a škvarcích osmahněte nakrájenou cibuli. Pak přidávejte krupky. Opražte je, osolte, zalijte vodou, nebo ještě lépe vývarem. Přiklopte a uvařte doměkka.

Houby nakrájejte na kostičky, přisypte kmín a na zbylém sádle poduste asi čtvrt hodiny. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte utřeným česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte. Dejte kubu do vymazaného pekáče, pokropte rozpuštěným sádlem se škvarky a při 180 ºC zapékejte asi 25 minut.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK