Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 3. 6.

Recept na buřtguláš

6-Recept-na-Buřtguláš-maso-uzeniny-eshop-krecek-kk

Jídlo, které si každá rodina dělá tak trochu po svém. Tenhle recept je náš domácí. 

Buřtguláš milujeme. Klidně může být trochu pikantnější. My do něho dáváme česnek a majoránku. Ale úplně nejdůležitější jsou kvalitní buřty. A není tedy pravdou, že Buřtguláš snese vše. A proto jsem si já jako hlavní surovinu vybral Křečkův slovenský točený salám.

Suroviny na 4 porce:

  • 500 g Slovenského točeného salámu
  • 50 g rostlinného oleje
  • 1 velká cibule
  • 500 g brambor
  • 2 lžíce papriky sladké mleté 
  • Sůl dle chuti
  • Černý mletý pepř
  • Špetka kmínu
  • Majoránka (drhnutá) dle chuti

Postup:

Na oleji zpěňte jemně nakrájenou cibuli, pak přidejte utřený česnek, na půlkolečka nakrájený Slovenský točený salám, a ještě krátce opékejte. Potom vsypte na kostky cca 1x1 cm nakrájené brambory, poprašte paprikou, osolte, opepřete a okmínujte. Promíchejte a průběžně podlévejte horkou vodou a duste pod pokličkou.

Většinou brambory samy guláš zahustí. Pokud ne, klidně ho trošku přihustěte jíškou, nebo moukou rozšlehanou ve studené vodě, a ještě chvíli provařte. Úplně na konec přidejte majoránku, dle chuti osolte a kdo chce, může přidat kousek feferonky.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení