Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 7.10.

Recept na buřtguláš

6-Recept-na-Buřtguláš-maso-uzeniny-eshop-krecek-kk

Jídlo, které si každá rodina dělá tak trochu po svém. Tenhle recept je náš domácí. 

Buřtguláš milujeme. Klidně může být trochu pikantnější. My do něho dáváme česnek a majoránku. Ale úplně nejdůležitější jsou kvalitní buřty. A není tedy pravdou, že Buřtguláš snese vše. A proto jsem si já jako hlavní surovinu vybral Křečkův slovenský točený salám.

Suroviny na 4 porce:

  • 500 g Slovenského točeného salámu
  • 50 g rostlinného oleje
  • 1 velká cibule
  • 500 g brambor
  • 2 lžíce papriky sladké mleté 
  • Sůl dle chuti
  • Černý mletý pepř
  • Špetka kmínu
  • Majoránka (drhnutá) dle chuti

Postup:

Na oleji zpěňte jemně nakrájenou cibuli, pak přidejte utřený česnek, na půlkolečka nakrájený Slovenský točený salám, a ještě krátce opékejte. Potom vsypte na kostky cca 1x1 cm nakrájené brambory, poprašte paprikou, osolte, opepřete a okmínujte. Promíchejte a průběžně podlévejte horkou vodou a duste pod pokličkou.

Většinou brambory samy guláš zahustí. Pokud ne, klidně ho trošku přihustěte jíškou, nebo moukou rozšlehanou ve studené vodě, a ještě chvíli provařte. Úplně na konec přidejte majoránku, dle chuti osolte a kdo chce, může přidat kousek feferonky.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK