Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 7.10.

Recept Sendvič s uzeným kuřecím masem

obrazky-web-recept-25-sendvic

Upřímně jsem si uzená kuřecí stehna od Křečka úplně zamiloval. Na rozdíl od jiných jsou opravdu šťavnatá, voňavá, dobře vyuzená, takže se dají jíst i za studena.

Samozřejmě se uzená stehna hodí jen tak ohřátá třeba k bramborové kaši, nebo studená s pečivem jako rychlá večeře. Ale to je nuda. A pokud je jíte tak rádi a často jako já, nezbyde nic jiného, než hledat alternativy. A přesně tou je sendvič s uzeným kuřecím masem.

SUROVINY (4 PORCE)

  • 4 uzená kuřecí stehna
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Tabasco na dochucení, lze nahradit jinou chilli omáčkou
  • 200 g sýr s modrou plísní
  • 200 g rukoly
  • 4 střední bagety

Postup

Z uzených kuřecích stehen odstraňte kůži a maso oberte. Nakrájejte nahrubo a odložte. V pánvi na oleji 30 sekund opékejte na plátky nakrájený česnek. Přidejte kuřecí maso a restujte 2 minuty. Podlijte smetanou, přidejte tabasco podle chuti a vařte asi 2 minuty do zhoustnutí. Odstavte.

Bagetu si rozkrojte a opečte. Je to tak lepší.

Směs navršte na spodní poloviny baget, posypte rozdrobeným sýrem a doplňte rukolou. Přiklopte druhou polovinou bagety a je hotovo.

 

 

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

 

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK