Akční ceny platí pro objednávky s termínem závozu do 7.10.

Recept Uzená krkovička na cibulce

obrazky web - 22 - krkovickab

Jestli Křeček a jeho řezníci něco umí, tak to je uzené maso. A to nepřeháním…

Nedávno jsem začal spolupracovat s hotelem The Julius, tedy s rodinou Meinlů, kteří mají své obchody s delikatesami a uzeninami ve Vídni. A věřte mi, že mě velmi potěšilo, že máme s nemladším z rodiny Meinlů stejný vkus. Poprosil mě, jestli by v jeho hotelu na snídaních nemohly být uzeniny právě od Křečka. On totiž vždy když je v Praze chodí do prodejny v Jindřišské ulici a tam si uzeniny kupuje. Tak takovému přání se nedalo odolat….

Suroviny

Na dip

  • 1 lžíce křenu
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Chléb k podávání

Postup

Do pekáčku rozložte cibuli na kolečka, poklaďte ji sádlem a na to rozložte 4 plátky krkovice.

Pekáč vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Přibližně v polovině pečení přelijte maso zálivkou smíchanou z hořčice, piva a medu.

Na dip smíchejte nastrouhaný křen a všechny zbylé přísady a dejte vychladit.

Krkovici podávejte na opečeném chlebu přelité výpekem s cibulkou a doplněné dipem.

Dobrou chuť!

Šéfkuchař Radek Pálka

 

Radek Pálka je oblíbený šéfkuchař a autor knihy Šéfkuchařův deník. Pro vysokou kvalitu a čerstvost odebírá maso a uzeniny od KK Křeček již více než 5 let.
Vyzkoušejte i Vy naše výrobky, které nyní zakoupíte také online v našem e-shopu a při objednávce dopoledne Vám je ještě ten den doručíme. Máte tak záruku opravdové čerstvosti masa vyrobeného v daný den.
 

Radek Pálka, Šéfkuchařův deník, Maso Křeček KK